Vilax AB | Miljö
Vilax AB Tillverkar kvalitetsmöbler för hand i egen fabrik i Staffanstorp. Vår tillverkning består av restaurangsoffor, cafésoffor, exklusiva sängar, fåtöljer och andra stoppade möbler av hög kvalitet till restauranger och annan offentlig miljö. Vi tillverkar ofta specialdesignade soffor på uppdrag av arkitekter och inredare.
Restaurangsoffor, Cafésoffor, Soffor till restauranger, Vilax AB, Designmöbler, Arkitektritat, Designmöbler, Specialtillverkad soffa, Sängar, Hästens sängar, Specialtillverkade möbler, Svensktillverkat, Made in Sweden, Hantverk, Handtillverkad, Spiralkärna, Handflätad
277
page,page-id-277,page-child,parent-pageid-171,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive
 

Miljö

Vi arbetar aktivt för att värna om miljön

Vi försöker i så stor utsträckning som möjligt använda miljövänliga material. Ett exempel på detta är Caratech, som bland annat används som stoppning i ryggarna på våra soffor. Caratech står emot brand utan att innehålla bromerade brandskyddsmedel.

 

Caratech ersätter därför i allt högre grad vanlig polyeter. De goda egenskaperna motiverar ett något högre inköpspris än för ordinär polyeter

 

Vi anstränger oss även för att måla, lackera och limma våra produkter på ett sätt som, förutom att ge ett gott resultat även, är så skonsamt för miljön som möjligt. Till vår hjälp har vi avancerad utrustning för sprutlackering av våra produkter.

 

Vår tillverkning ger endast upphov till små mängder avfall men även det som finns försöker vi ta tillvara på på ett miljövänligt sätt. Istället för att lämna våra sågspån till förbränning ser vi till att närbelägna stall får nytta av spånen till sina hästar.

 

Vid frakt överväger vi noga så att vi inte använder mer emballage än nödvändigt för just den avsedda transportmetoden. Vi försöker också att i möjligaste mån återanvända emballage.

Möbelfakta

Vilax är även medlemmar i Möbelfakta – en kravpaketering för möbler som ställer krav på kvalitet, miljö och socialt ansvar.

 

Vår standardsoffa uppfyller kraven för Möbelfaktas kravpaketering.

 

Vår VD, Björn Persson, sitter även med i Möbelfaktas Tekniska Kommitté som ansvarar för innehållet i Möbelfakta samt driver och påverkar branschgemensamma frågor och aktiviteter inom teknik, kvalitet och miljö.

Mobelfakta_Logo