Vilax AB | Möbler är en konst
Vilax AB Tillverkar kvalitetsmöbler för hand i egen fabrik i Staffanstorp. Vår tillverkning består av restaurangsoffor, cafésoffor, exklusiva sängar, fåtöljer och andra stoppade möbler av hög kvalitet till restauranger och annan offentlig miljö. Vi tillverkar ofta specialdesignade soffor på uppdrag av arkitekter och inredare.
Restaurangsoffor, Cafésoffor, Soffor till restauranger, Vilax AB, Designmöbler, Arkitektritat, Designmöbler, Specialtillverkad soffa, Sängar, Hästens sängar, Specialtillverkade möbler, Svensktillverkat, Made in Sweden, Hantverk, Handtillverkad, Spiralkärna, Handflätad
273
page,page-id-273,page-child,parent-pageid-171,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive
 

Möbler är en konst

Möbler är en konst – eller, det är en konst att tillverka möbler

 

Sedan 1949 har Vilax, på ett hantverksmässigt sätt, skapat möbler i olika former och färger. I vår fabrik i Staffanstorp växer en ny unik möbel fram varje dag. Det är det som är både utmanande och roligt för oss och för våra hantverkare. Att göra standardiserade soffor på löpande band gör andra bättre. Vi värnar om hantverket bakom våra produkter och ser våra hantverkare som konstnärer som tillsammans med designers, arkitekter och inredare varje dag skapar nya, unika möbler. Eller konstföremål som vi också skulle kunna kalla dem.

Under 60 år har det varit en självklarhet och en stor glädje att utveckla unika möbler tillsammans med inredare och arkitekter. Vi har fått se många fantastiska kreationer på papper och de flesta av dem har vi lyckats bygga. Till Vilax 60-årsjubileum hade vi ett samarbete där vi lät trycka upp skisser som fyra arkitekter/inredare gjort på möbler som vi tillverkat. Samtliga blad är trycka i limiterad upplaga och handsignerade av konstnärerna.

Pontus Lomar, Lomar Arkitekter i Stockholm

Lomar Arkitekter har kontor i Stockholm men arbetar över hela världen och har exempelvis gjort Max restauranger och inredningen till Fredsgatan 12 där vi levererat specialtillverkade soffor. Pontus Lomars illustration föreställer champagneloungen på restaurang F12. Så här ser det ut sedan vi tillverkade sofforna och skissen blev verklighet.

 

www.lomar.se

Pontus_Lomar_F12

Erik Nissen Johansen, Stylt Trampoli i Göteborg

Stylt Trampoli utgår från Göteborg men har världen som sin marknad. Under årens lopp har de med sina helhetslösningar skapat prisbelönta restaurang- och hotellkoncept över hela världen.

 

www.stylt.se

 

Erik_Nissen_Stylt

 

David Gölén Interior Concepts i Malmö

David Gölén skapar inredningar över hela landet och har bland annat gjort den numera klassiska ”banansoffan” på Espresso House.

 

David_Golen_EH

Peter Ågren, Millimeter Arkitekter i Stockholm

Millimeter Arkitekter har en gränsöverskridande verksamhet, bland deras projekt återfinns bland annat PGA National of Sweden i Bara dit vi levererat möbler. Peter Ågrens illustration föreställer en soffa till Restaurang Grodan i Stockholm, så här ser den färdiga interiören ut.

 

www.millimeter.se

Peter_Ågren_Grodan