Vilax AB | Vår specialtillverkade säng – En sovrumsrapport från SFF2015
Vilax AB Tillverkar kvalitetsmöbler för hand i egen fabrik i Staffanstorp. Vår tillverkning består av restaurangsoffor, cafésoffor, exklusiva sängar, fåtöljer och andra stoppade möbler av hög kvalitet till restauranger och annan offentlig miljö. Vi tillverkar ofta specialdesignade soffor på uppdrag av arkitekter och inredare.
Restaurangsoffor, Cafésoffor, Soffor till restauranger, Vilax AB, Designmöbler, Arkitektritat, Designmöbler, Specialtillverkad soffa, Sängar, Hästens sängar, Specialtillverkade möbler, Svensktillverkat, Made in Sweden, Hantverk, Handtillverkad, Spiralkärna, Handflätad
1328
single,single-post,postid-1328,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive
 

Vår specialtillverkade säng – En sovrumsrapport från SFF2015

Sänggavel

Vår specialtillverkade säng – En sovrumsrapport från SFF2015

Vi specialtillverkade en säng och sänggavel till Trenduställningen under Stockholm Furniture & Light Fair. Den vackert bäddade sängen och färgsprakande inredningen i sovrummet, signerad norska färgexperten Dagny Thurman-Hoelseth blev en väl fotograferad miljö under mässan. Inte minst fick sängen och sovrumsinredningen ett fint omnämnande i Nyhetsmorgon i TV4. Sängen, som är 160 cm bred, har vår handflätade spiralkärna och sänggaveln med ”vingar” är djuphäftad. Både säng och sänggavel är tillverkade för hand i vår fabrik i Staffanstorp.

Så här beskriver Dagny själv sovrummet som är inrett enligt ”skandinavisk maximalism”:

”Stilen präglas av ett mildare och ledigare regelverk än den skandinaviska minimalismen. Här finns en större spännvidd i användning av färger. Det är en mix av olika uttryck, dyrt och billigt med fokus på det skandinaviska – både på klassiker och på ny modern design.
– Jag vill visa flexibiliteten i skandinavisk design och den mer maximalistiska synen på inredning, färgbruk och komposition. Detta är nu på väg att få en starkare roll på marknaden, men är inte på långa vägar lika känt som den skandinaviska minimalismen. Jag vill också utforska hotellens önskan om att bli mer personliga, samtidigt som många hem strävar efter ”hotellooken” i sovrummet.”

Läs mer om vad andra tycker om sovrumsinredningen:

Inredaren Andrea Brodin Engsäll rapporterade i Nyhetsmorgon direkt från mässan och gav även en liten rapport i sin blogg.

Anette på Inredningshjälpen har skrivit ett helt (och jättefint) reportage om Trendutställningen.

Maria Soxbo med bloggen Husligheter skriver även hon om Trendutställningen

No Comments

Post a Comment